マーガレット外語学院のネイティブ講師は全員「北米人」!
ネイティブ講師は全員、アメリカ人かカナダ人。クラスによって発音が異なる心配もありません!

ネイティブ講師Q&A

Q1.How long have you been in Japan?
何年日本に住んでいますか?
Q2.What do you think is special about Margaret school?
マーガレット外語学院の特徴は何だと思いますか?
Q3.What are the most important things you focus on when you are teaching English?
教える時に心掛けていることは何ですか?

Matthew

U.S.A

A1.Three years.
3年です。

A2.The students. They’re all so unique and energetic.
生徒達です。皆さんとても個性的で、エネルギーにあふれています。

A3.I try to focus on teaching practical English. I imagine if my student is in a situation where English could save their life, what kind of English would they need to know? If they’re lost, or need an adult, can they express what’s wrong in English and get help?
私は、実用的な英語を教えることを心掛けています。もし生徒が英語を話せれば命が助かるような場面に遭遇したら、どんな英語を知っている必要があるでしょうか。もし道に迷ったり、大人の助けが必要な時、英語で状況を説明し、助けを求めることが出来るでしょうか。

Dana

U.S.A

A1.I have been in Japan, and working for MIL, since 2002.
2002年から日本にいます。ずっとマーガレット外語学院で教えています。

A2.I think our curriculum,which concentrates on helping encourage students to learn and practice 6 basic language skills (listening,speaking, reading and writing,grammar and vocabulary)is professional and highly effective.
生徒が基本の6技能(聞く、話す、読む、書く、文法、語彙)を身につけ練習することが出来るように考えられたマーガレットのカリキュラムはとても素晴らしく、効果的だと感じています。

A3.I try to make sure each student has a chance to participate as much as possible,and that they fully understand the lesson material by practicing it in an interesting and enjoyable way.
私はどの生徒も出来るだけ多くレッスンに参加できるチャンスを与えられるように気を付けています。
そうすれば、生徒たちは、面白く楽しい方法を使いながら、レッスンの題材をきちんと理解できるようになります。

Roger

Canada

A1.Since March 2017.
2017年3月からです。

A2.The staff go out of their way to make the customers happy.
生徒たちをハッピーにするためにスタッフが努力しています。

A3.I focus on communication(helping to get your thoughts across) and not on perfection(you don’t need to speak perfect English to communicate,even native speakers make mistakes.)
私は、コミュニケーション(意見を言えるように手助けする)を心掛けています。完璧であることは重要視していません。(コミュニケーションをとる時に、完璧な英語を話す必要はありません。ネイティブでも間違えるのです。)